5. listopadu 2016

Adventní kalendáře Vánoce 2016

Znáte to, ať chceme nebo ne, blíží se 5.12.. A už je tu za jeden měsíc. Mikuláš a i vy se určitě trápíte, jak zpestřit tento svátek svým dětem, manželovi nebo manželce? Nebo obdarováváte i někoho jiného? Koho? Svěřte se...


Máte ovšem štěstí, v dnešní době je na výběr více než obyčejná čokoládová "okénka". Do Mikuláše zbývá ještě (nebo jenom) celý měsíc. 
Věřím, že někteří z vás si v dnešní době adventní kalendáře vytvářejí sami. Ale ne vždy, je na to čas, a upřímně, někdy se dají vážně najít krásné kalendáře ke koupi. Ano, některé hodně drahé, ale o tom tento článek není...
Určitě se za tu dobu objeví ještě spousta krásných kalendářů. Ale pro inspiraci bych vám ráda na této stránce chtěla ukázat, co jsem vyzkoušela, zjistila nebo objevila nejenom na "síti". 

A co tedy na vás nebo vaše drahé letos čeká...

Začneme zdravě. Chtěli by jste raději letos něco zdravého? Vyzkoušejte tento

Adventní kalendář od Mixit

Adventní kalendář je plný těch nejlahodnějších dobrot od Mixit, a překvapení na stromeček :-) S celkovou váhou: 1255 g. A v cibulákovém provedení. Takže, pro každého kdo miluje cibulák a zdravé stravování je to jasná volba...



Složení: 12x tyčinka Mixitka dle náhodného výběru, 7x pytlík müsli, 3x pytlík kaše, 2x pytlík Křupavé ovoce do kapsy a již zmíněné překvapení na stromeček.
Země původu: Česká republika
Koupíte: Mixit.cz
Cena: 749 Kč
Komentář: Byla bych pro více variant. Neznám moc lidí, kteří by měli rádi zdravou stravu a cibulák. Každé zvlášť ano, ale dohromady... Ale možná mám jiné známé... Nápad rozhodně hezký... Ale do bytu by se mi nehodil. A adventní kalendář je sezónní designovka...


Adventní kalendář plný čaje od English Tea Shop

Obsahuje 24 nebo 25 pyramidek v kostkách. Výběr ze 13 druhů 100% celjonského čaje. Kostky lze poté použít jako vánoční ozdoby. Továrna English Tea Shop je nositelem hned několika bio certifikací z celého světa. Značka podporuje Fair Trade a bio produkci. Kalendáře můžete koupit rovnou ve třech provedeních.


 
 
Složení: 24-25 ks cejlonského čaje 
Země původu: Sri Lanca
Koupíte: např. Pilulka.cz
Cena: cca 245,-
Komentář: Je škoda, že zde není více druhů čajů. A u první varianty, bych možná viděla raději ovocné, pro děti... :-)


Alkoholový adventní kalendář Graefs

Nejpravděpodobněji tento kalendář spíše zaujme pány. Obsahuje 24  lahviček alkoholu. Konkrétně to jsou 3x 20 ml Gräf francouzská švestka, 3x 20ml Gräf obr s vodkou, 3x 20 ml Gräf ďábel, 3x 20 ml Gräf Small Waldi, 3x 20ml Gräf krém sen, 3x 20 ml Gräf Sprizzer, 3x 20ml Grafovy Sour Apple a 3x 20ml Dejte Bussy.


Složení kalendáře: 3 x 8 lahviček alkoholu
Země původu: Německo
Koupíte: Vsevyhodne.cz
Cena: 450,-
Komentář: Škoda jen, že se lahvinky opakují třikrát. Myslím, že více originality je vždy lépe. Pokud vám přijde drahý, můžete se podívat po běžných obchodech po pivních kalendářích, ale většinou nejsou tak pěkně zpracované...


Adventní kalendáře foto od Fotolabu

Kalendář je bez čokolády, ale o to více darovaný od srdce. Vhodný pro diabetiky, někoho kdo nechce mlsat nebo jako milý dárek v adventním čase. Vyberete si velkou fotografii na obalu a poté dalších 24 fotografií v okénkách. Každý den bude překvapením, jaká fotografie se bude ukrývat pod okýnkem. Adventní kalendář foto je k dispozici ve velikostech A4 a A3.


Složení kalendáře: 24 + 1 vlastních fotografií
Země původu: Česká republika
Koupíte: Fotolab.cz nebo v kamenných obchodech
Cena: 199,- a 279,-
Komentář: Jukněte i na další, jsou s čokoládkami (kuličky nebo Kinder), ale jen jednou fotografií...

Adventní kalendář od Yankee Candle

Adventní kalendář, který je vyroben do tvaru pyramidy (nebo snad stromku?) obsahuje 24 krásných a voňavých svíček. Přesně řečeno 23 čajových a 1 votivní (na kdy asi :-) ). 


Složení kalendáře: Kalendář obsahuje tyto vůně: Čajové svíčky – All is Bright, Festive Coctail, Christmas Cookie, Macron treats, Snowflake Cookies, Star Anise and Orange, 1x votiv Christmas Eve
Země původu: USA
Koupíte: Yankeesvicky.cz
Cena: 999 Kč

Sháníte opravdu pořádný luxusní dárek? Nebo znáte někoho z okolí, kdo miluje značku Villeroy & Boch? Tak to by jste si měli prohlédnout tento překrásný 

Adventní kalendář Christmas Toys Memory Villeroy & Boch

Opravdu nádherný adventní kalendář s 24 šuplíčky z porcelánu. S malými šuplíčky je možné si různě hrát a skládat je do zábavných a nádherných obrázků s vánočními motivy.
Šuplíčky jsou prázdné a tak i variabilní, každý rok je můžete naplnit jinou směsí drobných dárků pro každý den Adventu. Rozměry kalendáře jsou 21 x 21 x 22 cm. Konstrukce je vyrobena z tvrdého plastu v tmavě červené barvě se zlacenými detaily. Šuplíčky jsou z ručně dekorovaného kvalitního porcelánu. Patří ke kolekci Christmas Toys. 


Složení kalendáře: prázdný, vlastní náplň
Země původu: Německo
Koupíte: Luxurytable.cz
Cena: 8 260,-
Komentář: Možná je škoda, že je kalendář prázdný, přece jenom to není za pár korun. Plné ozdobiček - nebo třeba i jen pár, by nebylo špatné. Ovšem pokud by jste chtěli podobný kalendář, ale plný ozdob můžete si koupit tento (stojí ještě o 2 tisíce více). 

Christmas Toys Memory Adventní kalendář ve tvaru saní. Konstrukce je vyrobena z tvrdého plastu tentokrát v tmavě zelené barvě s červenými šuplíčky a zlacenými detaily.
A jdeme dál... pokud jste tvořivější (jako já, když mě to chytne :-) ), tak by se vám mohli líbil i další adventní kalendáře k naplnění.
Já mám osobně zkušenost s tímto.

Adventní kalendář sáčky, Tchibo 

Jde o 24 sáčků, které můžete naplnit podle vlastních představ. Každý sáček má na sobě všité číslice s vánoční tématikou a jemnou saténovou stužku k zavázání a možném zavěšení na velkém přírodním provázku. Každý sáček cca 14 x 11 cm.


Složení kalendáře: prázdný, vlastní náplň
Země původu: pravděpodobně Německo
Koupíte: Tchibo.cz nebo v kamenných obchodech
Cena: 399,-
Komentář: Kalendář používám už několik let, někdy zavěsím do řady, někdy do "hromádky" a měla jsem již i jednotlivě zavázané v proutěném košíku. To mi přišlo asi nejhezčí. Ale zase u zavěšené "hromádky" je větší sranda, když obdarovaný hledá... :-)
Na Tchibo se jukněte, mají i další moc hezké alternativy.


Ponožkový adventní kalendář z Tchiba pro děti

Tento adventní kalendář můžete zase sami vyplnit dle svých představ. Jde o 12 párů, 24 "kapsiček". Ovšem výhodou jsou zde i ponožky jako takové. Ponožky jsou vyrobené z jemné bavlněné směsi a elastanu. Mají krásné vánoční motivy a dají se rovnou nosit. Prodávají ve dvou velikostech (35-37 a 37-40). 


Složení kalendáře: 12 párů ponožek a vlastní náplň
Země původu: pravděpodobně Německo
Koupíte: Tchibo.cz
Cena: 599,-
Komentář: Loni měli i v verzi pro pány tzn. ve větších velikostech a decentnější barvy :-) Mohu potvrdit, že také v rodině sklidili úspěch. Tak sledujte web nebo kamenné obchody, třeba se opět objeví.

No tak jo... Asi bychom fakt neměli zapomenout na milovníky čokolády... Tak co tu letos máme... hmmm mňamky...

Kinder adventní kalendáře - pro každého :-)

Obsahuje spousty klasických dobrot. Záleží na verzi. Například Kinder vajíčka, čokoládové figurky a bonbony. Kulatý navíc Santa čepici. 

 
 
Složení kalendáře: čokolády a čokoládky
Země původu: Německo
Koupíte: běžně v obchodních řetězcích nebo Vsevyhodne.cz
Cena: 390,- až 600,- (ale dají se sehnat i levnější okolo 200,-)

Čokoládové opojení od Lindt

Mají na výběr dokonce z několika variant...

1) Adventní kalendář Teddy 253g, cena okolo 500,-
2) Adventní kalendář Vánoční trh, 115g, cena okolo 150,-
3) Adventní kalendář Kouzlo Vánoc, 115g, cena okolo 150,-
4) Adventní kalendář Srdce, 505g, cena okolo 1000,- (Nenechte se mýlit, tento adventní kalendář je opravdu půl kilový a má dvě srdce plné směsy čokoládových bonbonů).

 
 
    
Složení: čokoládky Lindt
Země původu: Švýcarsko
Koupíte: Lindt.cz
Cena: 150,- -až 1000,-


Adventní kalendář klasik

Á nebojte, nezapomenu jna klasiku, vzpomínáte si ještě na tyto čokoládky?
Většina z nich gramáž 50 - 75 g

Složení kalendáře: 24 obrázkových čokoládek
Země původu: různé
Koupíte: v běžných supermarketech nebo i na Vsevyhodne.cz
Cena: okolo 35,-
Komentář: Ale pozor, ne všechny jsou dobré. Před pár lety jsem si koupila nějaký levný a vůbec se ta čokoládka nedala jíst... Tak pozor, vybírejte na doporučení a podle instinktu. (Vzpomínám, že loni jsem měla Mimoně z Billy cca 30,-, tak ta čokoláda byla fakt hrozná..., naopak Krteček zatím nikdy nezklamal. A měli jsme i Star Wars adventní kalendář z Marks & Spencer a ta čokoládka byla taky moc dobrá...).

Tak co např. 
Adventní kalendář Krteček, Adventní kalendář ŠMOULOVÉ, Angry Birds adventní kalendář, Chocoland Simpsonovi adventní kalendář

   
  

    
Přeji ať se vám Mikuláš vydaří a krásné a klidné předadventní období. 



Obrázky použity z oficiální stránek obchodů a Pixabay.

Žádné komentáře:

Okomentovat